17 Ekim 2016 Pazartesi

DAYANIŞMA

BİMER'e de başvurdum: https://www.bimer.gov.tr/


Sayın Yetkili,

KONU: "Evinde Gürültü Yapana Ağır Ceza" başlığı altında bazı haberler


SORUN: TOURETTE SENDROMU ve EŞLİK EDEN BOZUKLUKLARDA ZAMAN ZAMAN KONTROL EDİLEMEYEN BAĞIRMALAR, GÜRÜLTÜLER olabilmektedir.

AÇIKLAMA: Bizler bir taraftan dalgalanmalar halinde seyreden ve akıl almayacak kadar çok çeşnide yoğun sıkıntılarımızla boğuşurken diğer taraftan da ÇEVRE ve KANUNLARIN da bizleri bilememesinin verdiği ek sıkıntılarla DAHA ÇOK DALGALANMA NÖBETLERİ yaşayageldik. 
İşte bu nedenle normal yaşam düzeni olumlu ve olumsuz değişen hemen her arkadaşımızın tik ve eşlik eden bozuklukları birden artabilmektedir; örneğin; farklı bir okula başlama, taşınma, gezi, askerlik, iş, çevrenin yoğun şikayeti gibi..Bu artış ise DAHA ÇOK ses ve hareket tiki vbg ile sonuçlanabilir. Bu da konuyu bilmeyenler için DOĞAL OLARAK elbette GÜRÜLTÜ vbg rahatsızlık algısı demektir. Konuyu bilenler için durum daha rahat çözümlere bağlanabilir.
Sizden önemle ricamız, lütfen öncelikle http://bit.ly/2d7laN4 linkini değerlendirebilir misiniz?
Bizler kimseyi rahatsız etmek asla istemeyiz.

İSTEĞİMİZ: Kamu hastanelerinden TOURETTE TANISI alan veya tanısını doğrulatan bireylerin diğer durumlardan ayrılmasını ve güvenlik güçlerinin de bu konuda ikna olmasını sağlayacak TC KİMLİK NUMARALARI ile denkleştirilmiş basit bir TANITIM KODU verilebilir mi? Avrupa ülkelerinde benzer bir uygulamanın, ID KODU şeklinde, yapıldığını sanıyoruz. 


İlginiz için şimdiden çok teşekkür ederiz.

Saygılarımızla,


A.Şükran Demiralp

Tik-Tourette Bozuklukları Ekibi adına 

1 yorum:

  1. BİMER'den yanıt:

    Sayın İlgili,

    Sağlık hizmeti sunumunda yaşanan aksaklık ve eksiklikler Sağlık Bakanlığı bilgisi dahilinde olup sorunların giderilerek en iyi şekilde hizmet verilmesi için çalışmalarına devam etmektedir.

    Bilgilerinize sunar, iyi günler dileriz.

    YanıtlaSil